Lees deze nieuwsbrief online  |  afmelden  
Week van de Opvoeding
 
Opvoeden is
Samenspel
1 t/m 7 oktober 2018
Promotiemateriaal beschikbaar
 
Organiseert jouw organisatie ook een activiteit en wil je deze graag voor het voetlicht brengen? Gebruik gratis het promotiemateriaal.

Met de banners kun je de Week van de Opvoeding onder de aandacht brengen op je website, in je nieuwsbrief of op je social media-kanalen.

Voor het promoten van je activiteit gebruik je een van de posters. Print de poster uit, zet de naam, de datum en het tijdstip van je activiteit op de poster en hang 'm op een zichtbare plek op. Zo bereiken we zoveel mogelijk mensen tijdens de Week!
  Download het materiaal
Opvoeden is Samenspel
Hoe zorg je dat je puber zijn kamer opruimt en wat is een geschikte bedtijd voor je kind? Ouders kloppen voor dit soort alledaagse opvoedvragen vaak aan bij hun vrienden, familie of buren: ‘Opvoeden is Samenspel‘. Dat is het thema van de Week van de Opvoeding 2018.

> Lees meer over het thema
 
Poll: ontmoeting tussen ouders
Er is geen handleiding voor het opvoeden van kinderen. Daarom willen opvoeders graag in gesprek met andere opvoeders. Welke rol kan een beroepskracht hierin spelen?
Het kan voor opvoeders prettig zijn om ervaringen en tips over opvoeden en ouderschap uit te wisselen. Maar waar en wanneer ontmoet je andere opvoeders? Hoe weet je waar zij het graag over willen hebben?

Als beroepskracht kun je de ontmoeting tussen ouders stimuleren en faciliteren. Zie jij hiervoor een rol weggelegd voor beroepskrachten?
Stem mee
Een heerlijke zomer
Het is bijna zover: zomervakantie! Een mooi moment voor kinderen en hun opvoeders om te ontspannen en tijd met elkaar door te brengen. Wil je opvoeders ideeën meegeven? Dan kun je onderstaande tips gebruiken.

  • In de zomer kan het aardig warm worden. Tijd voor verkoeling! Met waterballonnen, waterpistolen of flessen gevuld met water doen gezinnen de leukste spelletjes.
  • Plan een vakantie niet helemaal vol met activiteiten. Het is helemaal niet erg als kinderen zich vervelen. Want verveling leidt tot creativiteit en probleemoplossend denken.
  • Ga er samen op uit! Trek de natuur in of ga bijvoorbeeld langs bij de kinderboerderij. 
  • Gemeenten organiseren vaak activiteiten. Kinderen en ouders kiezen samen welke activiteiten leuk zijn om aan mee te doen.
  • Een zakcentje verdienen? Voor pubers is dit dé tijd om een bijbaantje te nemen en hun eigen geld te verdienen. Handen uit de mouwen!
De tips komen onder andere van www.gezondheidenco.nl
Samenspel
Een hechte band tussen ouders en kinderen: dat gun je ieder gezin. Maar hoe werk je daaraan terwijl het leven al zo druk is? En wat kun je doen om als gezin wat dichter bij elkaar te komen? De Family Factory bedacht een uitdagend antwoord!
Samenspel is samen met ouders en kinderen ontwikkeld. Een speelse manier om een aantal weken extra aandacht te geven aan de verbindingen in het gezin. Het is een eenvoudig, creatief en uitdagend spel. Het is bedoeld voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, in welke samenstelling dan ook.
Bestel het spel
 
Vragen of suggesties?
Mail deze naar: weekvandeopvoeding@nji.nl.
www.weekvandeopvoeding.nl
Facebook   Twitter