Lees deze nieuwsbrief online  |  afmelden  
Week van de Opvoeding
 
Opvoeden is
Samenspel
1 t/m 7 oktober 2018
Uitgelichte activiteiten
 

De kalender vult zich met allerlei activiteiten voor jong en oud. Hieronder vind je drie activiteiten waarbij het thema 'samenspel' duidelijk naar voren komt: 

Zo kun je in Nisse en Lewedorp samen koken: onder leiding van een voedingscoach gaan ouder en kind samen gezonde lekkernijen bereiden.
Bekijk deze activiteit

In Dreischor kunnen ouders onder begeleiding van therapeut Lukkie Zijlstra ervaringen delen over positief opvoeden. Hoe doe jij dat? 
Bekijk deze activiteit

Preventieteam 'Neder-Betuwe Bloeit!' betrekt de hele buurt en organiseert in Opheusden een middag met spelletjes en beweegactiviteiten.
Bekijk deze activiteit

  Bekijk alle activiteiten
Promotiemateriaal

Op de website van de Week van de Opvoeding vind je allerlei promotiemateriaal waarmee je jouw activiteit onder de aandacht kunt brengen. Er zijn banners voor op je website, in een nieuwsbrief en op social media-kanalen. Daarnaast zijn er posters die je zelf kunt aanpassen en ophangen.

Je kunt natuurlijk ook zelf iets maken. Zo hebben we de afgelopen weken al veel creatieve uitingen voorbij zien komen. 

Boekentip!
"Mijn bord naar de keuken brengen? Ja doei, ik ben toch zeker geen huissloof!

Je krijgt er zo veel voor terug 
Esther Leijten-Kupers

Je krijgt er zo veel voor terug gaat over het dagelijkse gezinsleven met kinderen en pubers. Geen adviesboek, maar een hart onder de riem voor ouders die het soms ook even niet meer weten. Esther schrijft over haar eigen ervaringen, over het geploeter en de schuldgevoelens, maar ook over het geluk en het plezier. Ouders van kinderen in de tienerleeftijd vinden er ongetwijfeld herkenning in!

O.a. te koop via Bol.com

Deel ook jouw boekentip op Facebook, Twitter of Instagram met #weekvandeopvoeding
In de media
Heel Nederland houdt zich bezig met de Week van de Opvoeding!
Organisaties, gemeenten en media laten dit weten via nieuwsberichten op diverse kanalen. Op de website vind je een overzicht van alle media-uitingen. 
Wil je zelf iets plaatsen? Op de website van de Week vind je promotiemateriaal en een nieuwsbericht dat je kunt aanvullen met de informatie over jouw activiteit.
Bekijk alle media
JGZ in teken van Week
Ook dit jaar doen verschillende jeugdgezondheidszorg-organisaties mee aan de Week van de Opvoeding. 
 
Zo organiseert CJG Ermelo een workshop over spelenderwijs opvoeden. Bij GGD Zeeland kunnen ouders hun ervaringen delen met andere ouders tijdens de bijeenkomst Peuterpraat met als thema driftbuien.
Bekijk het overzicht
 
Vragen of suggesties?
Mail deze naar: weekvandeopvoeding@nji.nl.
www.weekvandeopvoeding.nl
Facebook   Twitter