Lees deze nieuwsbrief online  |  afmelden  
Week van de Opvoeding
   
Opvoeden is
Samenspel
Bedankt!
De Week van de Opvoeding 2018 zit erop! Wij willen alle initiatiefnemers bedanken voor het organiseren van leerzame, leuke en inspirerende activiteiten. Uiteraard houdt het samenpel na de Week niet op. Blijf elkaar opzoeken, stel vragen aan mede-opvoeders en help elkaar bij opvoeddilemma's.  
De Week in beeld
Via sociale media konden we meekijken met de vele activiteiten die door heel Nederland plaatsvonden. Blijf de Week volgen op Instagram en Facebook voor meer nieuws en informatie.

Interview Omroep Gelderland
 

"Opvoeden doen we eigenlijk om jongeren of kinderen op een gegeven moment zelfstandig in de maatschappij te kunnen laten functioneren. Als we dat nou op een goede manier doen, dan kunnen we ook de maatschappij weer een beetje mooier maken."

Luister naar het interview met Lieke Kalhorn van Kalhorn Coaching en Training over opvoeding. Zij organiseerde op 5 oktober een inloop koffie-ochtend om te sparren over pubers.

 

Beluister het fragment 
(uur 2, vanaf 12 minuut 41)

De Week in de media 

Ook dit jaar hebben een paar honderd
organisaties meegedaan aan de Week en deelden hun leuke en interessante activiteiten via de lokale en nationale pers. 

Een greep uit het aantal persvermeldingen kun je vinden op de website van de Week van de Opvoeding.

Bekijk het overzicht
In gesprek met de wethouder
Marian van der Weele, wethouder jeugd van gemeente Ouder-Amstel vertelt in een interview over het belang van de Week van de Opvoeding.

"Als ouder ben je druk met het zorgen voor en begeleiden van je kinderen, naast je baan en de praktische zaken thuis. Dan heb je heus weleens te maken met een situatie waarbij je je afvraagt: doe ik het goed? Geef ik mijn kind de juiste handvaten? Maar je gunt jezelf niet de tijd om op zoek te gaan naar antwoorden. De Week van de Opvoeding zorgt dat juist die vragen nadrukkelijk voor het voetlicht komen." 
Lees het hele interview
Het thema van 2019
Volgend jaar is de Week van de Opvoeding van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober. Over het thema mag jij meedenken.
Heb jij een leuk idee voor het thema van volgend jaar? Laat het ons weten.
  Naar contact
Vragen of suggesties?
Mail deze naar: weekvandeopvoeding@nji.nl.
www.weekvandeopvoeding.nl
Instagram   Facebook   Twitter