Nieuws over mensenhandel, onderwijs en meer lees online  |  Afmelden
Op weg naar zelfstandigheid
16-27
 
Nieuwsbrief
Januari 2020
 
Nieuws
Specifieke zorg nodig voor slachtoffers mensenhandel
Instellingen schieten vaak tekort met de hulp aan minderjarige jongeren die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel. Doorlopende specialistische hulp is vaak vanaf de start van het traject niet goed geregeld, waardoor jongeren voor en na hun 18e niet continu zorg krijgen. Dit blijkt uit het rapport 'Help!, ook na mijn 18e' van Defence for Children. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
Aandacht in onderwijs aan toekomstige professionals
Voor de hbo-opleiding Pedagogiek en Social Work wordt gewerkt aan onderwijstoepassingen die kennis bieden over de ondersteuning aan jongvolwassenen. De kennis vanuit onderzoek, de praktijk en beleid vindt nog niet altijd de weg naar het onderwijs. Daarom is er iets nieuws in het leven geroepen.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Ga voor meer nieuws naar 16-27.nl
 
Participatiescan
Goed voornemen voor 2020; doe de participatiescan
Wil jij werken aan betere kansen van kwetsbare jongeren op de arbeidsmarkt met focus op werk en talent? En wil je met je collega’s bij andere organisaties, die bezig zijn met de jongeren, de randvoorwaarden voor efficiënte en succesvolle uitvoering versterken? Start het jaar 2020 dan goed en doe de participatiescan. De Participatiescan helpt regionale netwerken bij het verbeteren van de gezamenlijke aanpak om jongeren in een kwetsbare positie naar werk te begeleiden.
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Oproep
Samen kennis en ervaringen delen
Heeft u als gemeente mooie voorbeelden van kwetsbare jongeren die zijn geholpen? Of wilt u als gemeente geinspireerd worden met andere succesverhalen? Neem contact met Edgar Oomen. Hij is projectleider bij de VNG en vervult een verbindende rol tussen de regionale- en landelijke aanpak van kwetsbare jongeren van 16 tot 27 jaar. Samen staan we sterker en kunnen we kennis en ervaringen met elkaar delen. 
Lees meer
Twitter Facebook LinkedIn
 
Agenda
 
 
20
 
 
jan
 
 
  Passend en langer indiceren
 Gemeentes willen passender en langer indiceren 
Utrecht
 
 
23
 
 
jan
 
 
  Eén regisseur voor de doelgroep 16-27 jarigen
  Experts vertellen over hun ervaringen met het inrichten van één regisseurschap 
Nieuwegein
 
 
27
 
 
jan
 
 
  Grensvlakken Wmo/Wlz
  Kennis en informatie over de overgang van de Wmo naar de Wlz 
Nieuwegein
 
 
3
 
 
feb
 
 
  Onafhankelijke cliëntondersteuning
 Er wordt inzichtelijk gemaakt wat de lokale situatie omtrent clientondersteuning is 
Rotterdam
 
 
6
 
 
feb
 
 
  Denk anders debat
  Jongeren met een beperking delen ervaringen over onderwijs, stage en werk. 
Utrecht
 
Bekijk de complete agenda
 
Over aanpak 16-27
Het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Ingrado, Divosa, ExpEx, JWB en de VNG pakken samen met het Rijk en de gemeenten de doorlopende ondersteuning van jongeren in een kwetsbare positie aan. Zodat niet iedere gemeente of professional het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Deze integrale samenwerking is nodig om jongeren in een kwetsbare positie te ondersteunen richting zelfredzaamheid en participatie. Ondersteuning die niet begint of eindigt bij het 18e levensjaar.