Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 
Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief
1 november 2018
 
16e richtlijn gaat over trauma
In de jeugdhulp en jeugdbescherming valt het woord ‘trauma’ soms al snel, maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? Hoe zien normale én afwijkende reacties van kinderen en jongeren op ingrijpende gebeurtenissen eruit en hoe kunnen jeugdprofessionals hen daarbij ondersteunen? Wanneer zet je een signaleringsinstrument in? En wie kan wat bieden aan passende hulp en ondersteuning?
Aan de hand van deze en andere vragen geeft de toekomstige richtlijn over trauma aanbevelingen aan jeugdprofessionals voor het signaleren van traumagerelateerde klachten en het toeleiden naar passende zorg. Samen met cliënten, professionals en deskundigen buigen de aangewezen ontwikkelaars zich de komende twee jaar over de inhoud. De richtlijn voor jeugdhulp en jeugdbescherming over het signaleren en aanpakken van trauma wordt voorjaar 2021 verwacht.
Lees verder
Facebook Twitter LinkedIn
 
Tóch nog deelnemen aan de proefinvoering van richtlijn seksuele ontwikkeling, dat kan!
De proefinvoering van de toekomstige richtlijn over seksuele ontwikkeling komt eraan! De proefinvoering start al op 7 en 8 november, en er is nog plek!. Aan de proefinvoering kun je meedoen als individuele professional, als duo of als team uit de brede jeugdhulp en jeugdbescherming. Vooral professionals uit wijkteams of de jeugd GGZ zijn welkom, maar anderen ook!
Lees verder en meld je aan
Facebook Twitter LinkedIn
 
Reflectiesessie op Richtlijn Stemmingsproblemen
 
Binnenkort gaan we met de Werkgroep Actualisatie en de ontwikkelaar van de Richtlijn Stemmingsproblemen in gesprek over de feedback die op deze richtlijn is verzameld. Graag reflecteren we daarbij met professionals op de benodigde aanpassingen. Want professionals kunnen juist goed helpen bij onder andere het prioriteren en het concreet maken.

We zoeken professionals die nú al (veel) gebruik maken van deze richtlijn. Ben of ken jij zo’n professional en wil je door deelname aan zo’n reflectiebijeenkomst een bijdrage leveren aan het updaten van de richtlijn? Fantastisch!
Meld je aan via een mail aan info@richtlijnenjeugdhulp.nl, met daarin je naam en functie onder vermelding van ‘Richtlijn Stemmingsproblemen’. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een bijeenkomst van 2,5 uur, begin januari 2019, waarschijnlijk in de omgeving van Utrecht.
 
Flexibele pool van professionals rondom actualisatie van richtlijnen
Om de Werkgroep Actualisatie heen is een pool van mensen verzameld die als het gaat om specifieke richtlijnen of bepaalde thema’s tijdelijk met de Werkgroep meedenken.
Vanuit de flexibele pool sluiten mensen bij de werkgroep aan als 'hun' onderwerp aan de orde is. Als aanpassingen vervolgens verwerkt zijn, nemen zij weer plaats in de flexibele pool. Aan de pool hebben we verschillende enthousiaste personen weten te verbinden. Binnenkort organiseren we voor hen een startbijeenkomst. Ook is iedereen van harte welkom bij de volgende netwerkbijeenkomst op 13 december. Op onze site kun je meer lezen over deze pool. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op, in de pool is nog plek!
Lees verder
 
Volgende netwerkbijeenkomst is op 13 december
 
Op donderdag 13 december is de laatste netwerkbijeenkomst van het jaar! Heb jij ‘m al in je agenda?

De bijeenkomst vindt plaats bij The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht van 12.30-16.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur). Ben je nog niet eerder bij een netwerkbijeenkomst geweest dan kun je als nieuwe aanjager deelnemen aan een infobijeenkomst op dezelfde locatie van 11.00-12.00 uur.

Meer informatie over het programma en een aanmeldlink volgen snel! Zoals altijd horen we het graag wanneer jij iets zou willen bijdragen aan deze bijeenkomst. Mail ons dan op info@richtlijnenjeugdhulp.nl met het idee van wat jij met andere aanjagers wilt delen.
 
Let us know: hoe laat jij richtlijnen terug komen in dossiers of hulpverleningsplannen?
Tijdens de laatste netwerkbijeenkomst gaven verschillende deelnemers aan nieuwsgierig te zijn of andere organisaties richtlijnen vermelden in hun dossiers of hulpverleningsplannen en zo ja, hoe dan?
Wil jij laten weten hoe jij richtlijnen terug laat komen in dossiers of hulpverleningsplannen? Mail ons dan op info@richtlijnenjeugdhulp.nl o.v.v. ‘Richtlijnen in dossier’ zodat we deze tips weer kunnen delen, bijvoorbeeld tijdens de bijeenkomst op 13 december.
 
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
E-mail opties
Informatie
Twitter Twitter
Mail Reageren
Je ontvangt dit bericht op:
redactie@nvgzp.nl
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zijn een initiatief van:
BPSW   NIP  
nvo