Week tegen Kindermishandeling 2018
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees deze nieuwsbrief online  |  afmelden
   
Week tegen
Kinder­mishandeling 2018
19 t/m 25 november
Al meer dan 100 activiteiten
 
Inmiddels zijn al meer dan 100 activiteiten aangemeld.
 

De activiteiten zijn ook dit jaar zeer divers: workshops, filmavonden met nabesprekingen, tentoonstellingen, voorlichtingen over de aangescherpte meldcode, verhalen van ervaringsdeskundigen, en nog veel meer.

Heeft u uw activiteit nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog.
  Activiteit aanmelden
 
Vertelcabines
'Kindermishandeling heeft als thema het hele jaar aandacht nodig' vertelt Margreet van der Vlies, initiatiefneemster van de Vertelcabines.
De Vertelcabines zijn in 2016 ontworpen voor de Week tegen Kindermishandeling op verzoek van een preventiemedewerker van stadsdeel West van de gemeente Amsterdam. Inmiddels worden de cabines gedurende het gehele jaar in verschillende stadsdelen ingezet. Zo heeft de Week ook de rest van het jaar succes.
Over de Vertelcabines
Nodig lokale media uit
 
Organiseer jij een activiteit tijdens de Week? Nodig lokale media uit en laat zien wat jouw organisatie doet om het verschil te maken.

Om je activiteit bij media onder de aandacht te brengen, kun je een bericht op je website en in je nieuwsbrief plaatsen. Of sociale media inzetten. Door proactief lokale media uit te nodigen voor je activiteit, kunnen journalisten zelf ervaren wat voor impact de activiteit heeft. Als zij dan aandacht aan de activiteit besteden, bereik je een nog grotere groep mensen. Download het promotiemateriaal.
 
Vermeld in de uitnodiging alle praktische informatie, zoals datum, tijdstip en locatie. Leg uit voor wie de activiteit is bedoeld en wat je ermee wilt bereiken. Je kunt daarbij teksten over de Week en het thema van 2018 #ikmaakhetverschil gebruiken voor je bericht.
  Over de Week
Wat kun je als professional van Veilig Thuis verwachten?
 
Vraag ik advies of wil ik melden? Soms weten professionals dit nog niet als zij Veilig Thuis bellen.
 
Om de professional te helpen zal de medewerker van Veilig Thuis een aantal vragen doornemen. En een deel van die vragen zijn toegesneden op het afwegingskader van de beroepsgroep.
  Lees meer
 
JGZ-acties tijdens de Week
Tijdens de Week organiseren veel verschillende organisaties activiteiten. Ook in de jeugdgezondheidszorg wordt actief bijgedragen aan de Week.
Het doel van de JGZ is bijdragen aan een gezonde en veilige opgroeisituatie van jeugdigen. Met de activiteiten voor professionals en ouders besteden organisaties extra aandacht aan het voorkomen en aanpakken van kindermishandeling.
Bekijk de activiteiten
#ikmaakhetverschil
We tellen af. Nog een paar dagen en dan gaat de zesde Week tegen Kindermishandeling van start. Met een mooi programma voor de kick-off en vele activiteiten in heel het land belooft het een mooie Week te worden.

Samen kunnen we velen inspireren om het verschil te maken voor een kind. Met elkaar maken we zichtbaar hoe belangrijk het is dat we het verschil maken. Doe ook mee en deel in de Week op sociale media hoe jij het verschil maakt met hashtag #ikmaakhetverschil.

We wensen iedereen die bijdraagt aan de Week veel succes en zien uit naar de ontmoetingen en activiteiten.
www.weektegenkindermishandeling.nl
Facebook   Twitter   LinkedIn