Verkenning richtlijn Toekomstgericht werken gepubliceerd
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuws over toekomstgericht werken, arbeidsparticipatie en meer

lees online  |  Afmelden
Op weg naar zelfstandigheid
16-27
 
Nieuwsbrief
November 2021
Nieuws
 
Verkenning richtlijn Toekomstgericht werken
Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een verkenning uitgevoerd naar de behoefte aan en haalbaarheid van een vakinhoudelijk kwaliteitskader voor het toekomstgericht werken in de begeleiding van jongeren op weg naar volwassenheid. Het verslag dient als vertrekpunt voor de voorbereiding van een vakinhoudelijke richtlijn voor toekomstgericht werken.
Lees meer
 
De gevolgen van 16 maanden corona voor het onderwijs 
De Onderwijsinspectie heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van 16 maanden corona in alle sectoren van het onderwijs. Het versmalde onderwijsaanbod tijdens de coronacrisis had vooral gevolgen voor het mentale welbevinden van leerlingen. Ingrado zet de bevindingen op een rij. 
Lees meer
 
CBS: jeugdzorggebruik verschilt sterk per gemeente
Volgens de voorlopige cijfers van het CBS kreeg in de eerste helft van 2021 minstens een op de twaalf jongeren jeugdzorg. Dat percentage is nagenoeg gelijk aan dat van 2020, maar blijkt wel sterk te verschillen per gemeente. Onder jeugdzorg valt jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het overgrote deel van de jongeren kreeg alleen jeugdhulp. Het NJi schrijft in een nieuwsbericht over wat verder opvalt aan de cijfers.
Lees meer
 
Kwaliteitsmeter mkba helpt gemeente 
Door de grote financiële druk bij gemeenten op het jeugdbeleid is het belangrijk dat elke euro goed wordt uitgegeven. Het NJi ontwikkelde in samenwerking met Maastricht University, het Trimbos-instituut en Ecorys een kwaliteitsmeter mkba die daarbij kan helpen. Op de website van het NJi lees je er meer over.
Lees meer
 
CPB: Steeds minder jonge mannen aan het werk
Tussen 2008 en 2018 is het aandeel jonge mannen dat werkt afgenomen. De afname bij mannen onder de 25 jaar komt voornamelijk doordat zij langer doorleren. Dat constateert het Centraal Planbureau (CPB) in de publicatie Dalende arbeidsparticipatie van jonge mannen. Het NJi schreef er een nieuwsbericht over.
Lees meer
 
Ga voor meer nieuws naar 16-27.nl
 
Agenda
 
 
 
15
 
 
nov
 
 
  Samen werken vanuit ervaringskennis
Wat is de toegevoegde waarde van ervaringskennis?
Hogeschool Rotterdam
 
Bekijk de complete agenda
 
Over aanpak 16-27
Het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Ingrado, Divosa, ExpEx, JWB en de VNG pakken samen met het Rijk en de gemeenten de doorlopende ondersteuning van jongeren in een kwetsbare positie aan. Zodat niet iedere gemeente of professional het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Deze integrale samenwerking is nodig om jongeren in een kwetsbare positie te ondersteunen richting zelfredzaamheid en participatie. Ondersteuning die niet begint of eindigt bij het 18e levensjaar.