E-magazine helpt bij benutten ervaring jongeren
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuws over wijkteams, ervaringsdeskundigheid en meer

lees online  |  Afmelden
Op weg naar zelfstandigheid
16-27
 
Nieuwsbrief
December 2021
Nieuws
 
E-magazine helpt bij benutten ervaring jongeren
Uit onderzoek en gesprekken met jongeren, professionals en beleidsmakers blijkt dat de inzet van ervaringsdeskundigheid en jongerenparticipatie in de jeugdzorg en jeugd-ggz verbeterd kan worden. Maar hoe zorg je voor betekenisvolle participatie? Het e-magazine Listen Up geeft daar antwoord op. Meer over het magazine lees je op de website van het NJi.
Lees meer
 
Mulock Houwer-lezing over de prestatiesamenleving 
In de tiende Mulock Houwer-lezing betoogt Bert Wienen dat kinderen en jongeren in onze huidige prestatiesamenleving knechten zijn van de economie, die onder zelfdwang moeten werken aan de beste versie van zichzelf. Om die trend te keren, pleit Wienen ervoor om onderwijs en opvoeding weer los te weken van economische principes.
Kijk de lezing terug
 
Actieve wijkteams bereiken meer jongeren
Wijkteams die zelf actief jongeren benaderen en behandelen, bereiken meer jongeren uit gezinnen met een laag inkomen of een migratieachtergrond dan wijkteams met alleen een loket- of verwijsfunctie. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. De onderzoekers concluderen dat een actieve wijkaanpak de drempels voor het ontvangen van jeugdhulp weghaalt. Het NJi schreef er een nieuwsbericht over.
Lees meer
 
Kansenongelijkheid en prestatiedruk in het onderwijs
Tijdens de Week voor het recht op onderwijs en ontwikkeling ging een panel van zes RMC-coördinatoren met elkaar in gesprek over vier stellingen rond kansenongelijkheid en prestatiedruk in het onderwijs. Hierbij kwam ook de impact van de coronacrisis aan bod. Op de website van Ingrado vind je een kort schriftelijk verslag van het gesprek.
Lees meer
 
Overig nieuws
 
Pesten heeft ook langetermijngevolgen
Gepest worden kan niet alleen op de korte termijn leiden tot mentale problemen, maar ook langetermijngevolgen hebben voor jongvolwassenen die tijdens hun adolescentie gepest werden. Dat blijkt uit onderzoek van Tilburg University, de Universiteit Antwerpen en de Open Universiteit Heerlen. Je leest er meer over op de website van het NJi.
Lees meer
Nieuwe publicatie: Mentoren en maatjes voor jongeren
Het versterken van de eigen kracht van jongeren is een belangrijke prioriteit van het huidige jeugdbeleid. Een vorm van het versterken van eigen kracht is de betrokkenheid van mentoren en maatjes. In deze nieuwe NJi-publicatie komen de verschillende vormen van mentoren en maatjes aan bod en lees je wat zij kunnen betekenen voor het jeugdveld.
Lees meer
 
Ga voor meer nieuws naar 16-27.nl
 
Agenda
 
 
 
03
 
 
feb
 
 
  Bijeenkomst landelijk gemeentelijk netwerk 16-27
     Kennistuitwisseling over de integrale aanpak voor kwetsbare jongeren.
Locatie nog niet bekend
 
Bekijk de complete agenda
 
Over aanpak 16-27
Het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Ingrado, Divosa, ExpEx, JWB en de VNG pakken samen met het Rijk en de gemeenten de doorlopende ondersteuning van jongeren in een kwetsbare positie aan. Zodat niet iedere gemeente of professional het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Deze integrale samenwerking is nodig om jongeren in een kwetsbare positie te ondersteunen richting zelfredzaamheid en participatie. Ondersteuning die niet begint of eindigt bij het 18e levensjaar.