Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 
Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief
1 oktober 2019
 
Heb jij de enquête al ingevuld?
Heb jij je mening over de richtlijnen al gegeven? Zo niet, vul de enquête dan in en maak kans op een Bol.com-bon van 25 euro. Jouw input helpt ons om de richtlijnen te verbeteren.
Je kunt de enquête nog invullen tot en met 7 oktober.
Naar de enquête
Facebook Twitter LinkedIn
 
Verslag netwerkbijeenkomst 12 september ‘Samen stappen zetten’
 

Ruim 100 aanjagers ontmoetten elkaar op deze netwerkbijeenkomst. Zij deelden hun ervaringen en zetten nieuwe stappen in het werken met de richtlijnen in hun organisatie.

Lees het verslag van de bijeenkomst (pdf).

De presentaties van die dag vind je op de website (onder de kop Verslagen). 

 
Save the date: Netwerkbijeenkomst 28 november
Wil je als (nieuwe) aanjager bij de volgende netwerkbijeenkomst zijn? Zet donderdag 28 november 13.00 -16.30 uur dan vast in je agenda. Locatie is Het Huis Utrecht. Het programma en de aanmeldlink volgen nog.
Wil je meewerken aan de bijeenkomst, bijvoorbeeld door je persoonlijke ervaringen of geleerde lessen te delen? Of heb je (andere) leuke ideeën voor de invulling van het programma? Laat het ons weten door te mailen naar info@richtlijnenjeugdhulp.nl.
 
Update ontwikkeling en herziening richtlijnen

Nieuw en herzien

De nieuwe richtlijn Seksuele ontwikkeling wordt binnenkort ter autorisatie aangeboden aan de beroepsverenigingen. Publicatie is gepland voor eind 2019. De ontwikkeling van de richtlijn Signaleren van traumagerelateerde problemen loopt volgens planning. Voor het najaar wordt een bijeenkomst voor praktijkexperts gepland.

De herziene richtlijn Scheiding is ter autorisatie aan de beroepsverenigingen aangeboden. Publicatie is eveneens gepland voor eind 2019.

Actualiseringen

De actualisering van de richtlijnen Multiprobleemgezinnen en Problematische Gehechtheid verkeert in de afrondingsfase. De actualisering van de richtlijnen Kindermishandeling, Stemmingsproblemen en Samen beslissen met ouders en jeugdige over passende hulp loopt. Tot slot is de actualisering van de richtlijn KOPP in voorbereiding.
 
Oproep:
meedoen aan expertbijeenkomst over suïcide
In het kader van de actualisering van de richtlijn Stemmingsproblemen organiseren wij een expertbijeenkomst over suïcide. Heb jij vanuit je werk met dit thema te maken en wil je met ons mee denken over dit onderdeel van de richtlijn? Stuur dan een mail naar info@richtlijnenjeugdhulp.nl.
De bijeenkomst vindt eind november plaats bij het NJi. We informeren je per mail over de exacte datum en de opzet van de bijeenkomst. Het is afhankelijk van het aantal reacties of we alle geïnteresseerden kunnen uitnodigen.
 
Volg je ons al op LinkedIn?
Wellicht ken je ons Twitter-account al, maar wist je dat je ons ook volgen op LinkedIn? Zo blijf je op de hoogte van updates, nieuws en ontwikkelingen rond de richtlijnen.
Naar Richtlijnen op LinkedIn
 
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
E-mail opties
Informatie
Twitter Twitter
Mail Reageren
Je ontvangt dit bericht op:
redactie@nvgzp.nl
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zijn een initiatief van:
BPSW   NIP  
nvo